Матеріали для будівництва → Новини

ТД Марафон » Матеріали для будівництва » Новини » Час висоток в Україні минув

Час висоток в Україні минув

Час висотних будинків та хмарочосів минув. Їхнє будівництво не вигідне державі та самим забудовникам. Про це заявив голова Наглядової ради Асоціації «Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів» Іван Салій у ході круглого столу, організованого Інформаційним агентством ЛІГАБізнесІнформ.

За словами І. Салія, висотні будинки на 40% дорожчі для тих, хто їх купує. «І це не кажучи вже про експлуатацію висоток: за подачу нагору води та тепла потрібно платити. Ми вносимо пропозицію: там, де держава збанкрутувала, там сьогодні нехай працює приватний інвестор, mdash; сказав І. Салій.

Голова Наглядової ради асоціації підкреслив, що у сфері приватного будівництва падіння продажів будівельних матеріалів немає: обсяг продажу сухих сумішей, керамічної плитки, гіпсокартону тощо практично не змінився.

У зв'язку з цим І. Салій пропонує запровадити державні проекти, наприклад, будівництво будинків для сільських вчителів, приміщень травмпунктів. Виробники готові виділити для цього будматеріали за пільговими цінами.