Матеріали для будівництва → Новини

ТД Марафон » Матеріали для будівництва » Новини » Скільки коштує реконструкція Олімпійського

Скільки коштує реконструкція Олімпійського

Міністерство сім'ї, молоді та спорту має намір визначити уточнену вартість реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві до травня. Про це на прес-конференції повідомив міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. «Щодо уточнення кошторису, то воно, безумовно, відбудеться. Воно відбудеться на етапі затвердження стадії «П» - Стадії проекту. До кінця квітня ми матимемо стадію «П» і вже уточнений, виходячи з більш деталізованого проекту, кошторис», - сказав він.

Павленко пояснив, що відповідно до графіка робіт з реконструкції НСК «Олімпійський» наприкінці березня - на початку квітня генеральний проектувальник повинен подати уточнений кошторис, який має пройти погодження в міністерствах, і після цього можна буде затверджувати більш точну вартість реконструкції.

В той же час міністр підкреслив, що перед генпроектувальником поставлене завдання виходити з раніше затвердженої вартості та постаратися не вийти за межі 2,1 млрд гривень.

На думку Павленка, для збереження колишньої вартості є всі передумови, оскільки, незважаючи на зростання курсу долара та відповідного збільшення цін на матеріали з-за кордону, ціни на частину матеріалів, що купуються всередині країни, нижчі від закладених у кошторисі.

>

Крім цього він зазначив, що уточнення кошторису дозволить активізувати роботу з реконструкції із задіянням максимально можливого трудового ресурсу, і висловив упевненість, що у 2009 році та в цілому хід робіт відповідатиме графіку.