Матеріали для будівництва → Новини

ТД Марафон » Матеріали для будівництва » Новини » Хто обвалив український ринок нерухомості?

Хто обвалив український ринок нерухомості?

Влітку про ціну нерухомості було «багато інсинуацій», коли стало зрозуміло, що «Україна вповзає в кризу». Про це заявив віце-президент Всеукраїнської Гільдії ріелторів Євген Молчанов. Найсміливіші аналітики прогнозували падіння ринку на 40%. Але ніхто не зміг передбачити, що в країні повністю зупиниться іпотечне кредитування і ринок впаде на 50-60%. Молчанов зазначив, що існують кола, яким вигідно розповідати про падіння ринку нерухомості та ціни на неї.

По-перше, держава. Інвестиційна привабливість країни залежить від доступності житла її мешканцям. І керівники хочуть вдати, що воно дійсно доступне середньому українцю, пояснив ріелтор.

По-друге, інвесторам у нерухомості. За даними Є. Молчанова, українські квадратні метри залишаються ласим шматочком, і вже є західні компанії, які будуть раді скупити їх за безцінь, щоб продати їх українцям знову. коли країна стане на ноги.

По-третє, зазначив він, завжди є ті, хто хоче «половити рибу в каламутній воді». Зокрема, створити інформаційну ауру, яка б тиснула на банки, щоб вони перестали «вибивати» іпотечні кредити.

«Моло, якщо ви так продовжуватимете, то відібрані вами квартири знеціняться і ви не отримаєте взагалі нічого», – уточнив експерт.

При цьому глобальні фактори, що впливають на дефіцит житлової нерухомості, нікуди не поділися. село пустіє, селяни кидають будинки їдуть до міст.

Зазначимо, зараз у Харкові будівельна активність впала до 8%. У місті лише три об'єкти, на яких ведуться активні роботи. На решті майданчиків хід будівництва практично непомітний. Для порівняння – у вересні 2008 року активно велися будівельні роботи на 28 будмайданчиках, а вже у листопаді – 2008 року. на 9.